Генератори і не тільки: що українці найчастіше купують цієї осені

Читать на русском
Автор
2466
Українці готуються до холодної зими без електроенергії
Українці готуються до холодної зими без електроенергії. Фото Відкриті джерела

Війна та осінь змінили споживчі переваги українців

Тяжка ситуація з електроенергією та теплом, спричинена постійними масованими ударами окупантів по об’єктах громадянської інфраструктури України, змінила споживчі переваги українців цієї осені. Тепер серед онлайн-покупок українців переважають певні товари, здатні допомогти пережити зиму.

У топі товарів, які купували українці, – генератори, зарядні станції та повербанки. Попит та обсяг продажів на них різко зріс, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчить аналіз продажу товарів, проведений маркетплейсем АЛЛО.

Генератори

Найбільш помітним виглядає попит на купівлю генераторів, продажі яких зросли в 10 разів у вересні 2022 року в порівнянні з вереснем 2021 року. У жовтні стрибок трохи знизився — їх купили всього в 5 разів більше, ніж рік тому. При цьому середній чек на покупку загалом зріс на 82% і становить понад 30 тисяч гривень.

Генератори та повербанки купують у 10 разів частіше

Найпопулярнішими моделями серед покупців стали компактні генератори 25-28 кВт. Власники приватних будинків віддають перевагу двопаливним генераторам, дизельних і бензинових, 5,5 кВт і більше.

Таке зростання попиту та продажу викликало дефіцит товару на ринку.

Зарядні станції

Попит на зарядні станції виник саме під час війни, адже до війни споживачі користувалися пауербанками. Середній чек зарядних станцій за 3 квартал становить 28 тисяч гривень.

Повербанки

Обсяг продажів повербанків зріс удесятеро порівняно з 2021 роком. Якщо в довоєнний час мали популярність легкі компактні моделі, то нині підвищений попит мають більш ємні від 20000 mAh, які підходять для смартфонів, смарт годинників і планшетів. Середній чек становить за 3 квартал 2022 року – 2 тисячі гривень.

Як пояснили в АЛЛО, війна повністю змінила структуру онлайн-покупок українців, популярні раніше продажі одягу, взуття, шкільної форми, дитячих товарів та іграшок впали на 90%. Також до грудня у компанії прогнозують дефіцит генераторів, сонячних панелей та пауербанків.

При покупці генератора важливо знати, які вони бувають, який краще і чому, про що можна дізнатися з матеріалу "Телеграфа".